Amsterdam: Ymere en de Pekbuurt

Gisteren stond het onderstaande artikel in het Parool, waaruit wederom blijkt wat het harde veryuppingsbeleid van Ymere en het stadsdeelbestuur met de wijk doet. Afgezien van het feit dat de nieuwe winkels (net als de nieuwe bed&breakfasts) zich alleen richten op nieuwkomers, bezoekers en toeristen, en niet op de buurtbewoners, zijn de meeste van deze winkels ook nog eens gerealiseerd in wat vroeger betaalbare huurwoningen waren. Ymere heeft de bewoners echter verleidt tot vertrek en heeft nu voor een overschot aan winkelpanden in de straat gezorgd. De opmerking van straatmanager Suzanne Roos dat het afwijzen van aanvragen tot leegstand leidt is dan ook onzin, omdat veel van deze ruimtes voorheen bewoond werden en ook weer prima bewoond zouden kunnen worden.

Zei artikel Parool http://winterjasmijn.wordpress.com/2013/01/23/parool-nieuwe-luxezaken-van-der-pekstraat-trekken-weinig-buurtbewoners/

Actiecentrum Winterjasmijn
Jasmijnstraat 1, Amsterdam
winterjasmijn [at] mail [dot] com
http://winterjasmijn.wordpress.com/