Amsterdam: Solidemo met bedreigde anarchistische ruimtes in Griekenland

Vandaag rond 19:30, koopavond, hielden we een demo in de Kalverstraat, de koopgoot van Amsterdam. We waren met 20 mensen met spandoeken en vlaggen, we schreeuwden leuzen, deelden flyers uit en op het einde werd er wat vuurwerk afgestoken. Voor 20 minuten werd de normaliteit van de consumptiemaatschappij verstoord. Lees hieronder de flyer.

“Solidariteit met anarchistische ruimtes!
In de afgelopen maanden is de Griekse staat verschillende kraakpanden binnengevallen, omdat ze het verzet dat vanuit deze panden georganiseerd word niet langer kan verdragen.
Vanuit de kraakpanden vinden acties plaats tegen de oprukkende neo-nazi’s, crisis kapitalisme en de immense repressie door de staat. In die kraakpanden worden acties en structuren gebouwd voor een vrije, solidaire wereld.
De europese crisis raakt juist de mensen met minder geld, en zodra zij in opstand komen slaat de staat terug. In dit geval laten die mensen het niet gebeuren zonder terug te slaan, ze gaan massaal de straat op en herkraken de panden.
Daarom zijn wij hier nu op straat, om onze solidariteit te laten horen, onze solidariteit met de bedreigde anarchistische ruimtes en iedereen die in opstand komt tegen de fascisten, het kapitalisme en de autoriteiten, wereldwijd.
Zelfs in hun wildste dromen pakken ze ons deze panden niet af- ze zijn en blijven van ons!”

Indymedia