Amsterdam: Smeris ontruimt vijf panden Tugelawegblokken

20151113_Amsterdam_Smeris_ontruimt_vijf_panden_TugelawegblokkenVijf panden aan de Tugelaweg en aangelegen straten zijn vanmorgen spoedontruimd. De panden waren bezet als een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid.

Vijf panden aan de Tugelaweg en aangelegen straten zijn vanmorgen spoedontruimd. De panden waren bezet als een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid. Deze actie in panden van Ymere werd gehouden uit onvrede over de afbraak van de sociale huisvesting, Ymere is al jaren bezig met het verplaatsen van sociale huurders naar andere panden om de huizen voor anderhalf keer zo veel aan tijdelijke huurders te verhuren. Hierdoor worden tijdelijke huurders uitgebuit en verliezen hun huurrechten en moeten sociale huurders naar duurdere en kleinere woningen.

Het eerste van de vijf panden werd zes weken geleden bezet. De actievoerders hebben hierna middels posters en flyers contact opgenomen met de buurt. Vele buurtbewoners steunden de actie en gaven aan ook knel gezet te worden door Ymere. Zij weten dat ze een keer zullen moeten vertrekken, maar de datum van vertrek wordt al vijf jaar verplaatst. In de tussentijd weigert Ymere de panden te onderhouden, met als gevolg dat de huurders in erbarmelijke omstandigheden moeten leven in vervallen en beschimmelde huizen.
/waardoor mensen last hebben van onder andere lekkages en schimmel.

De ontruiming is niet aangekondigd, er was geen mogelijkheid om bezwaar te maken en de advocaat is niet ingelicht door het OM. Dit maakt de ontruiming in strijd met de wet, de actievoerders overwegen dan ook gerechtelijke stappen.

https://www.indymedia.nl/node/30530

Update 13/11/2015 – 19:47 Alle arrestanten van het tugelablok en UVA zijn vrij.