Eerste arrestanten van de ontruimingen vrijgelaten

  Eerste arrestanten van de ontruimingen vrijgelaten


Bijwerking donderdagavond:
De meeste arrestanten zijn ondertussen vrij, waaronder die bij de Kalenderpanden gevallen zijn. Er zijn aan een aantal arrestanten dagvaardingen uitgedeeld. Hierover binnenkort meernieuws.
Ook vanavond was er weer een lawaaidemonstratie, helaas slechts bezocht door ongeveer 25 mensen. Zouden krakers en sympathisanten dan ook aan koopavond doen? Deze lawaaiaktie werd vergezeld door enkele busjes ME en nog wat achter de hand. Evenals gisteren was hier geen enkele vorm van geweld te bespeuren, noch van politiezijde als van krakerszijde. Wel had de politie nu het licht in een aantal cellen uitgedaan. Wellicht stonden deze nu leeg of zouden ze uitgedaan zijn zodat kommunikatie tussen binnen en buiten onmogelijk was geworden?
Als de arrestanten die bij de ontruiming van de Herengracht 243a zijn gevallen morgen nog niet vrij zijn is er uiteraard weer een lawaaiaktie.


Vanavond, woensdagavond, werd er weer een goed bezochte lawaaiaktie gehouden bij het hoofdburo van politie. Alhier zitten de resterende gevangenen vast die gevallen zijn bij de afgelopen ontruimingsgolf. Gisteren, op de ontruimingsdag, werd er al een lawaaiaktie gehouden bij het buro. Hier waren honderd sympathisanten aanwezig en nog wat meer ME-ers.

Ook vanavond waren er weer bijna honderd demonstranten tussen de 6 en de 60 jaar oud. Er werd langdurig lawaai gemaakt. De gevangenen gaven door lichtsignalen te kennen het te horen. Ook een aantal passerende automobilisten draagden hun steentje bij door flink te toeteren en de duimen op te steken. Opgestoken middelvingers bleven deze keer geheel achterwege.

Een enkele te nieuwsgierige agent op de binnenplaats werd bestookt met lichtspoormunitie en koos het hazepad. De aktie was geheel geweldloos. Naar verwachting zullen de overige arrestanten nog wel even vast zitten, dus zullen de lawaaiakties voortduren. Over het lot van de de bij het Entrepotdok gevangengenomen hangbuikzwijntjes bestaat bij [squat!net] enige onduidelijkheid.

Voor het laatste nieuws over de arrestanten kan het handig zijn de kraken maillijst on-line te bekijken op http://www.dvxs.nl/~skwot/. Alhier wil de arrestantengroep nog wel eens posten. Bij vrijlating, en dus het wegvallen van de zin van de lawaaidemonstraties, zal dit ook hier gemeld worden.

Voor nieuws over de ontruimingen en andere kraakzaken, zie ook onze nieuwsrubriek

*******************************
bericht van de arrestantengroep van deze middag:

Vanmiddag zijn er 18 pakketjes met schoon ondergoed, snoepgoed en lektuur afgeleverd bij het hoofdburo en daar geaccepteerd. De agent van het cellenblok had het over 13 mannen, 4 vrouwen en een persoon waarvan het geslacht niet kon worden vastgesteld. In een ANP-bericht wordt gemeld dat een persoon die z’n naam heeft gezegd is vrijgelaten. De advokaat belde net, er is inderdaad iemand vrijgelaten. De vier arrestanten van de Prinsengracht en de drie van het Dok worden morgen voorgeleid, de vijf van de Wagenstraat worden morgen losgelaten en nog vijf anderen komen vrijdag voor de rechter-commissaris. Ze zijn erg boos over het hele gebeuren, dus het zou nog wel eens even kunnen gaan duren.

Jullie horen nog van ons… de arrestantengroep
***********************

[squat!net]