Bewoners Kalenderpanden krijgen brief van Grondbedrijf na aktie van afgelopen vrijdag

  Bewoners Kalenderpanden krijgen brief van Grondbedrijf na aktie van afgelopen vrijdag


De bewoners van de kalenderpanden ontvingen vanmiddag een pakje van het grondbedrijf met daarin 6 scharrel-graaneieren. Het pakje en een brief zijn de reaktie van de Directeur van het gemeentelijk grondbedrijf nadat bewoners en sympathisanten vrijdag tijdens een kortstondige bezetting kippen in de directiekamer hadden losgelaten. De bewoners protesteerden daarmee tegen het grondbeleid van het grondbedrijf, en vestigden een protest-broedplaats in het pand.

Hieronder de brief van de directeur die de eieren begeleidde:

Amsterdam, 2 Oktober 2000

link
naar meer foto's van Thomas Schlijper Geachte bewoners,

Natuurlijk is het niet prettig om zonder afspraak en buiten kantooruren door jullie bezocht te worden en dan waren jullie eigenlijk op het verkeerde adres. Toch wil ik jullie danken voor het feit dat ik mijn kamer intact terugvond. De kippen hebben een goede bestemming gekregenop een kinderboerderij.

Ik stuur hierbij een aantal nog niet uitgebroede eieren en hoop dat wij als Gemeente in staat zijn jullie (en met jullie anderen) in de gelegenheid te stellen de eieren uit te laten komen op andere lokaties in Amsterdam. Daarbij moeten redelijke aanbiedingen natuurlijk wel worden geaccepteerd, wat zoals ik heb begrepen door jullie niet is gebeurd (*).

Met vriendelijke groet,

Directeur Grondbedrijf Edo Arnoldussen

(*)Meneer Arnoldussen heeft het niet helemaal begrepen. Zo is er geen alternatief aangeboden voor de bewoners, dus laat staan voor de funktie van het woon-werkpand. Aangeboden zijn tijdelijke loodsen alwaar nauwelijks een publieke funktie mogelijk was.

[squat!net]