Deur dicht bij gemeente voor Kalenderpanden. Gemeentedeur dicht door kalenderpanden

  Deur dicht bij gemeente voor Kalenderpanden. Gemeentedeur dicht door kalenderpanden


Ook dit bericht bereikte ons via de kraken-maillijst. Abonneren kan door het sturen van een geheel lege mail aan kraken-post-subscribe [at] dvxs [dot] nl

Meer info over deze lijst: http://www.dvxs.nl/~skwot/

Eerdere aktieverslagen en wat foto’s tref je aan in de nieuwsrubriek: http://squat.net/nl/news/

Persbericht

Amsterdam 30 september 2000

Solidariteitsactie Kalenderpanden

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben wij op diverse adressen de sloten van gemeenteraadsleden dichtgelijmd. Hiermee willen wij aangeven dat het een illusie is om nog met politici te willen onderhandelen. Het is al lang duidelijk dat er in de gemeenteraad geen wil bestaat om de Kalenderpanden te behouden. Dit blijkt wel uit de wijze waarop de gemeente met de zaak omgaat: raadsadressen raken “zoek” en er wordt een totaal belachelijke vervangende ruimte geboden. Het feit dat de politiek zich op een vage afspraak met de projektontikkelaar beroept geeft wel aan wiens belangen er door de gemeenteraad echt behartigd worden. Hoewel het lang geleden is dat Amsterdam zo’n “progressief” stadsbestuur had, geldt nog steeds onverkort:”wiens brood men eet diens lied men speelt”. Het enige antwoord wat ze de Kalenderpanden blijkbaar te bieden hebben is ontruiming.

De enigen die baat hebben bij het commumniceren met politici zijn de politici zelf. Zij kunnen straks volgens poldermodel-traditie een ontruiming legitimeren door te zeggen:er is in redelijkheid over gesproken, maar we kwamen er niet uit. Omdat duidelijk is dat de politiek zich op geen enkele manier voor het behoud van de panden wil inspannen is overleg bij voorbaat zinloos. De Kalenderpanden zijn eigendom van de gemeente. Het heeft daarom voor de gemeenteraadsleden geen zin om zich lafhartig achter “afspraken” of een farce als het broedplaatsenbeleid te verschuilen. Uiteindelijk is er maar een groep verantwoordelijk voor ontruiming: de 45 gemeenteraadsleden. De tijd dat politicus een eerzaam beroep was is allang voorbij. Door meer waarde te hechten aan een “afspraak” met het grootste bouwbedrijf van Nederland dan aan een sociaal beleid komt die tijd zeker niet terug.

Keerpunt Kalenderpanden!

einde persbericht.

[squat!net]