Entrepotdok-demonstratie groot succes

  Entrepotdok-demonstratie groot succes


Vanmiddag trokken ongeveer 1500 mensen door de Amsterdamse binnenstad om zich uit te spreken tegen de bouw van luxe appartementen en voor het behoud van de gekraakte kalenderpanden. Het was de grootste Amsterdamse krakersdemonstratie van de afgelopen 12 jaar(of langer).

Ondertussen spreken steeds meer mensen zich uit voor het behoud van ‘het Dok’, onder andere via de openbrief aktie van enkele oudgedienden. Zie voor meer informatie http://squat.net/openbrief.html

De demonstratie verliep opvallend rustig omdat de politie zich nauwelijks liet zien. Ze waren ook slim genoeg niet in te grijpen toen Amstel 198, een eerder ontruimd kraakpand, werd opengebroken om een spandoek uit te hangen. Overigens heette de demonstratie voor de politie ‘operatie apenrots’ Bloemstraat
solidair met het Dok

De Stopera, alwaar de verantwoordelijken voor het eventuele ontruimen huizen, werd vooralsnog met rust gelaten.

Maandag a.s. aanstaande vind er een leegstandswet-proces plaats tegen de bewoners en gebruikers van de Kalenderpanden. Nu weten we uit ervaring dat daar weinig van te verwachten valt. De kalenderpanden zullen het van jou steun moeten hebben en niet van de rechtbank….

Veel foto’s van de demonstratie vind je hier

klik hier voor nog meer foto'sKlik hier voor nog meer foto'sStilluh!

[squat!net]