Hexenketel (Ellecom) ontruimingsproces op donderdag aanstaande

  Hexenketel (Ellecom) ontruimingsproces op donderdag aanstaande


Donderdag aanstaande(3 februari) vindt er een ontruimingskortgeding plaats in Arnhem met betrekking tot de Hexenketel. De eigenaar, een van de vele bv-tjes van Reinbouw, heeft namelijk via een voorlopige voorziening de schorsende werking van de sloopvergunning af weten te halen.

Deze schorsende werking lag op de sloopvergunning wegens een monumentenaanvraag. Reinbouw kreeg de ontschorsing voor elkaar door aan te voeren dat de aanvragers van de monumentenvergunning niet belanghebbend zouden zijn. Het betreft hier nota bene bewoners en buren van het voormalige kindertehuis. Daar komt nog bij dat er niet eens een bouwvergunning voor het terrein is, dus de sloop zal zeker voortijdig zijn. heksenketel als kindertehuis, link naar hun pagina's

De gemeente lijkt ondertussen de kant te hebben gekozen van Reinbouw. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met een fietspad dat de gemeente krijgt na sloop van het monumentale pand. Dit, en de rechtbank van Arnhem kennende, lijkt er weinig hoop te zijn voor het alweer jaren ge(her)kraakte pand in Ellecom.

Wie ideeen heeft in verband met het proces/ het stoppen van deze belachelijke ontruiming, wordt vverzocht te bellen met 06-22612195

Het proces dient donderdag om 9.00u aan de Walburgstraat 2-4

[squat!net]