Weer een Entrepotdokaktie (woensdag)

  Weer een Entrepotdokaktie (woensdag)


Van de kraken-maillijst:

  *Verklaring*

Ontruiming van de Kalenderpanden dat doet de deur dicht!

Vanochtend hebben wij sympathisanten van de gekraakte Kalenderpanden aan het Entrepotdok, op twee plaatsen actie gevoerd. De deur van Duco Stadig, wethouder Ruimtelijke ordening in Amsterdam werd dichtgemaakt met een aftimmerplaat en bij de BAM in Bunnik zijn alle deuren met kettingen op slot gedaan.

Uit een gesprek, eerder deze week met wethoudster Krikke, bleek dat de gemeente volhardt in het plan de Kalenderpanden te ontruimen. Duco Stadig werd daarom vanmorgen opgezocht. Hij is als wethouder Ruimtelijke Ordening immers direct verantwoordelijk voor de ontruimingsplannen. De plaat werd geschroefd op zijn woning in de F. van Mierisstraat 107. De deuren van de BAM in Bunnik gingen ook op slot. De BAM is namelijk de projectontwikkelaar die de Kalenderpanden wil verbouwen tot luxe appartementen.

De Kalenderpanden zijn in de drie jaar dat ze gekraakt zijn uitgegroeid tot een plek waar naast bewoning tal van publieke activiteiten plaatsvinden. Deze varieren van toneel tot concerten en van een restaurant tot filmavonden. De afgelopen jaren zijn veel soortgelijke plekken verdwenen (Silo, Olvg, PH31 etc). De stad met name het centrum worden zo enkel voor het rijkste deel van de bevolking betaalbaar. Het roer moet om.

Daarom,

Keerpunt Kalenderpanden

Demonstratie 29/01/2000 14:00 Westermarkt de kalenderpanden entrepotdok 93-98 am*dam nl ++31.(0)20.6220947

.