Demonstratie na ontruiming OLVG eindigt met een arrestatie

  Demonstratie na ontruiming OLVG eindigt met een arrestatie


Demonstratiepamflet

Vanmorgen hadden zich ruim honderd mensen verzameld voor het gekraakte Anna- en Mariapaviljoen van het Onze Lieve Vrouwengasthuis. De mensen protesteerden tegen de op handen zijnde ontruiming. Alsnog, ruim een jaar na de kraak, heeft justitie een strafrechtartikel uit de kast getrokken om de ongeveer 60 bewoners en alle aktiviteiten uit het complex te verwijderen.

De mensen buiten wilde dit schouwspel niet afwachten en zijn in treurtocht naar de Stopera, het stadhuis, gewandeld. Aldaar zetelt de gemeente die verantwoordelijk is voor het opkuisen van Amsterdam, de verwording tot een aangeharkt boerenstadje.

Eenmaal aangekomen bij de Stopera meende een arrestatieteam iemand te herkennen van een aktie waar hij helemaal niet bij is geweest. De jongen werd gearresteerd en afgevoerd naar BURO IJ-TUNNEL.

Ook andere panden moesten vandaag wijken. Vanuit deze panden is vooralsnog geen aktief verzet gepleegd. Door die ontruimingen zullen naar schatting nog eens zo’n 20-40 mensen dakloos worden. Ook op deze wijze verovert de nette generatie die zijn wilde haren al lang bij de coiffeur heeft achtergelaten de stad. Wellicht wordt het tijd om terug te vechten.

[squat!net]