Den Haag: Kom naar de rechtzaak ontruiming herkraak Autonoom Centrum

Op 25 April is de rechtzaak tegen de 19 mensen die gearresteerd zijn bij de herkraak van het Autonoom Centrum op de Willem van Outhoornstraat in Den Haag.

Het Autonoom Centrum was van 2010 tot 2016 een gekraakt sociaal centrum waar veel verschillende activiteiten werden ontplooid waaronder een wekelijkse volkskeuken, een goedlopende concertruimte, een infoshop gericht op zowel politieke als niet-politieke literatuur, een bar en info avonden.

25 Januari 2018 is het gebouw opnieuw gekraakt omdat het gebouw 2 jaar na de ontruiming nog steeds leeg stond. Op 27 Januari werd de politie geinformeerd en werd er onmiddelijk een besluit gemaakt te ontruimen op heterdaad ondanks de gevestigde huisvrede. Het gebouw door middel van de BraTra(Brand en Traangaseenheid), een grote politiemacht en veel moeite ontruimd, de 19 mensen die binnen zaten hebben zich verzet door middel van barricade.

Wij roepen iedereen op die solidair is naar de rechtzaak te komen en de 19 arrestanten te steunen. De zitting vind plaats in het paleis van justitie (Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag) op 25 April, de tijd is nog niet bekend en word zsm gepubliceerd.. De beslissingen van de politie om op heterdaad te ontruimen moeten we aanvechten en niet accepteren. Wij eisen ons recht op een woning en zullen door kraken om ruimtes te creeeren voor sociale centrums die ruimte geven aan buitenparlementair gedachtengoed.

Indymedia https://www.indymedia.nl/node/43187