Maastricht: Verjaardags feest geweldadig beeindigd

Dit bericht als reactie op de onjuiste berichtgeving in de lokale media te Maastricht, opgemaakt uit ooggetuigen verslagen.

In de recent gekraakte sporthal op de Geusselt in Maastricht werd een verjaardagsfeest opgerold met een 50 tal bezoekers. De politie kwam zonder enige waarschuwing naar binnen, hierop bleven de feestgangers rustig en ook was de muziek al zachter gezet , want er werd natuurlijk gehoopt dat ze rustig verder konden feesten. Toen de politie wederom het binnentredings bevel bestemd voor de bewoners niet wilde afgeven (dit gebeurd vaker in Maastricht) vroeg de woordvoerder om de identiteits bewijzen van de leiding gevende agenten. Daarop werd hij direct gearresteerd en tegen de grond gewerkt, met zijn handen op zijn rug zagen we de agenten intrappen op zijn gezicht. Ook waren verschillende agenten lukraak begonnen met kabels uit de gevoelige appartuur te trekken (let: er was dus helemaal geen officieel bevel tot inbeslagname). Maar vooral het ongenuanceerde geweld van een stel agenten die als hooligans met wapenstokken op bezoekers insloegen nadat er ergens een flesje werd gegooid als reactie op de geweldadige arrestatie. De vlam sloeg in de pan en de agenten zijn vlug terug getrokken met de arrestant, de bezoekers geshockeerd en in ongeloof van wat zich daarvoor afspeelde achter gebleven. Ongeveer 3 uur later kwam de ME met meerdere voertuigen de resterende 11 tal bezoekers arresteren en ontruimen.

Toen 9 van de arrestanten waaronder alle bewoners van het pand dezelfe middag vrij werden gelaten en terug gingen naar hun woningen waren de sloten op het pand vervangen en zat er een beveiligingsbedrijf. Dit terwijl dit compleet tegen europese wetten is die zegt dat ieder die van huisvrede geniet recht daarop heeft tot een rechter een uitspraak tot ontruiming heeft gedaan. Je kan zeggen wat je wilt over krakers en politie maar iedereen leeft onder dezelfde wetten en de politie is hier om die te handhaven. En wil je dat mensen die wetten respecteren dan zou je verwachten dat degenen die ze moeten handhaven ze juist zouden respecteren.

Indymedia https://www.indymedia.nl/node/43182