Amsterdam: UvA-bestuur laat studenten hoofdelijk vervolgen!

Op 3 oktober benadrukte Yasha Lange, de woordvoerder van het UvA-bestuur, op landelijke radio hoe belangrijk het was dat het bestuur met de studenten in het Spinhuis in gesprek bleef. ‘Als we ergens als UvA geen zin in hebben, dan is het procederen tegen eigen studenten.’ Hij sprak de wens uit hier samen uit te willen komen. Daarna hoorden we niets meer van het bestuur.

Tot gisteren. Toen kregen zes studenten, die eerder een Wob-verzoek hadden ondertekend, een 127 pagina’s dikke dagvaarding bezorgd per post. Uit deze dagvaarding blijkt dat de UvA nog steeds geen concrete plannen met het pand die wij verhinderen, en we hebben nu zwart op wit dat er wel plannen waren om antikraak in het pand te zetten, iets wat eerder, in meerdere gesprekken met de Rector Magnificus, glashard ontkend werd.

Na een reeks loze beloftes in de media laat het UvA-bestuur haar ware gezicht zien en begint het een rechtzaak, om haar eigen studenten met hulp van de politie te laten ontruimen. Niet alleen laat het bestuur op deze manier zien dat het niet naar de wensen van studenten luistert; het laat ook zien dat het niets geeft om een onafhankelijk studenteninitiatief. Laat het bestuur zien dat wij dit niet pikken! Kom morgen naar de manifestatie in het Spinhuis!

https://hetspinhuis.wordpress.com/2014/10/16/uva-bestuur-laat-studenten-hoofdelijk-vervolgen/