Amsterdam: Papaverweg 5a, 5b en 7 gekraakt

20140420_Amsterdam_kraak_aktie_Papaverweg_Krakaoke

BESTE GEINTERESSEERDE

Het project Papaverweg 5a, 5b en 7

De 3 panden aan de papaverweg staan al enkele jaren leeg. De gemeente koopt stukje bij beetje de straat op om het in april 2015 (pas over een jaar) te slopen voor de verbreding van de Klaprozenweg, de belangrijkste doorvoerweg in noord.
De panden staan thans te wachten op sanering van asbest en heeft daarom het stempel onbewoonbaar gekregen. Hoe hebben de vorige gebruikers hier dan gezeten? En hoe staat het met de rest van het asbest in de wijk, is dit opeens allemaal onbewoonbaar? Wij denken van niet.
Dat dit al enkele jaren leeg staat is slecht voor de buurt en zoals het er nu bij staat helpt het de wijk al helemaal niet. Gemeente Amsterdam denkt bij dit soort acties niet voornamelijk aan de bewoners maar aan de eigen portemonee en zijn uiterlijk naderhand, als de wijk plaats wordt van een rijkere middenklasse.
Dit is een kwalijke zaak, gebruik van woning en werkplaats zijn belangrijk voor een levendige buurt en kunnen tot de sloop voor meerwaarde zorgen hier in Buiksloterham.

Wij, de bijeengekomen creatieven, gaan hier tot de sloop gebruik van maken omdat er weinig alternatieven zijn voor onze manier van werken. Wonen en werken in eenzelfde pand is niet mogelijk en laat voor sommigen geen andere keus dan het recht in eigen hand te nemen.
Woon daar waar je werkt is het motto, het houdt de auto van de straat.
We willen hier graag enkele werkplaatsen creeeren, een open gallerie voor uiteenlopende activiteiten en een plek waar gekookt kan worden voor meerdere mensen. Niet alleen voor ons maar ook voor anderen, geinteresseerden, wellicht zoals u.

Het is een plek waar iedereen welkom is met een goed idee, gemotiveerd om ergens iets van te maken voor zover dit mogelijk is.
Wij komen uit verschillende werelddelen net als de wijk, dit geeft een interessante werking voor ons en de mix tussen elkaar, ik leer jij leert en samen komen we verder.
Er is plek nodig om culturen, motivatie en creativiteit bij elkaar te brengen. Er is ook een plek nodig om een ander geluid te laten horen dan alleen wat de gemeente wil. Wij willen ook wat, ruimte krijgen voor socialere omgang en een werkplek.

Met vriendlijke groeten,
de bewoners/gebruikers van Papaverweg 5a, 5b en 7

Buurtbrief, 20 april 2014