Amsterdam: Spuistraat 199 30 jaar gekraakt, Snake Feest

Woensdag 6 Maart 2013, om 14:02 uur, is het precies 30 jaar geleden dat Het Slangenpand werd gekraakt (6 maart 1983). Sindsdien is er door de hechte groep gemotiveerde en betrokken bewoners op en sociale en alternatieve manier veel gebouwd, geleefd, gewoond, gecreëerd, gefeest, geprotesteerd, gebroed en nog veel meer.

6 Maart 2013 is het ook precies 1 jaar geleden dat wij op de begane grond “deSlang” hebben geopend. Sindsdien is er in deSlang o.a. (foto)exposities, theater, film en muzikale optredens georganiseerd. “Amsterdam heeft behoefte aan een open en laagdrempelige kunstruimte als deSlang’, krijgen we veel te horen.

2013 is het jaar waarin er waarschijnlijk duidelijk gaat worden of het pand ontruimd gaat worden voor koopwoningen, of kan blijven voortbestaan als creatieve broedplaats. 2013 is ook Jaar van de Slang, een goed voorteken? Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om Het Slangenpand te behouden.

Wil je op de hoogte blijven? Wil jij ook Het Slangenpand behouden blijft? Kijk dan op http://deslang.nl/

Veel plezier op het Snake Feest! http://www.30jaar.deslang.nl/

Woensdag 6 Maart 2013
14:02 – 0:00 Birthday Bash
19:00: Spectaculaire onthulling. Drankjes, Hapjes, Sprekers. Dans: Andrea Beugger. Stand-up: Jaro. Live Akoestisch: Good for you, Bertil Reithaug (NO), De Beatzers & Inhouse Dj’s. Foto expositie van Guy Pinhas en Reidun Røe. Open Huis safari door het Slangenpand

Donderdag 7 Maart 2013
21:00 – 0:00 Blue Rascal Cinema Special Edition. Hosted by Jeffrey Babcock. Jeffrey Babcock is een film activist die vergeten cult klassiekers en zeldzame nieuwe films vertoont die het niet maken naar het grote scherm in Nederland. Voor de 30ste verjaardag van het Slangenpand, zal hij een wilde en spectaculaire “double feature” van 2 vergeten juweeltjes tonen.

Vrijdag 8 Maart 2013
18:00 – 0:00 Eat Art presenteert Food Poisoning, 5-gangen Veganistisch Diner sssst Art. Chef: Alexander Gershberg, Chef de Partie: Milo Beenhakker. How about Eating Art and the Art of Eating? Pop up, mix up and share together. Eat your heart out @ DeSlang table! reserveren: eatart [at] deslang [dot] nl Prijs €17.50

Zaterdag 9 Maart 2013
13:00 – 19:00: Street Party. @deSlang, Live Akoestisch: Hoving aka Sixtyniner, The Bucketboys, inhouse Dj’s. Op straat, kunst-markt, ook Gallerie Klashorst is open. Foto expositie: Guy Pinhas en Reidun Røe. @ spuistraat, Food corner met oa: Mobile hot pots. @ De Boekenboom, Poëzie voordrachten van oa: De Rebellenclub. Open Huis safari door het Slangenpand & Langgewagt
19:00 – 04:00 @ Cafe Schuim, Radio 100 Memorial BBQ, Met Dj’s: Captain Cook, dj eL Jo, Nandito, willem. @ Vrankrijk, Bands: Mower (stoner), Derelict (Alternative), Kikkerspuug (punk), O.D. Kids (HC-Punk), Utlinks (punk), Found on the floor (punk from Ireland), Dj: Jacky D. Income: Donatie. @ Cafe The Minds, Special Drink: *SnakeBite*. @ CoffeeShop Softland, *Snake-Cake*

De Slang
Spuistraat 199
Amsterdam
info[at]deslang.nl
http://deslang.nl/
http://www.30jaar.deslang.nl/