kraken in Utrecht en Amsterdam, varia

  kraken in Utrecht en Amsterdam, varia


Onderstaande berichten komen van de maillijst over kraken in nederland e.o. Op deze maillijst kan je je abonneren door een lege mail te sturen aan kraken-post-subscribe [at] dvxs [dot] nl Meer info over de lijst vindt je op http://www.dvxs.nl/~skwot/

  Utrechts kraaknieuws

De afgelopen woensdag in Utrecht gekraakt boerderij aan de Vechtdijk 135 heeft alweer een dagvaarding ontvangen. De zaak ligt enigzins gecompliceerd; Er ligt een voorlopig koopcontract tussen eigenaar Mitros en enkele particulieren, die het pand voor 1,5 miljoen willen kopen en vervolgens willen verbouwen tot 2 riante woningen. De definitieve verkoop zou over ongeveer een week plaatsvinden, de vraag is nu wat voor invloed de kraak op de verkoop heeft (zal vast leeg opgeleverd moeten worden oid). Het kort geding dient de 26e, dus na de verkoop. De nieuwe eigenaren hebben hun vergunningen nog niet rond en gaan pas op zijn vroegst ergens in april bouwen. Mitros wil 10% van de verkoopsom op de krakers verhalen.

KG tegen Vechtdijk 135, 26 januari, Vrouwe Justitiaplein 1, Utreg

Ook is er donderdag een pand in Maarsen gekraakt, politie is er de eerste dagen nog niet langs geweest, verder onbekend.

groetjes, KSU Utrecht

  En het gewone leven gaat ook door (Amsterdam)….

Vandaag werd de begane grond van de 3e schinkelstraat 14 gekraakt. Het is eigendom van Van Driel, een eigenaar die ervoor bekend staat zijn bezit zolang mogelijk te laten verkrotten zonder duidelijk doel. Deze etage stond al anderhalf jaar leeg en de SWD heeft verschillende aanmaningen tot opknappen gegeven. Niet dus.. De smeris, van de Koninginneweg, was voor hun doen erg relax (he, jij was er gisteren ook). En na wat telefoontjes met de officier kregen we veel geluk toegewenst. Snel naar de volgende kraak; In de Pijp zou een woonboot gekraakt worden. Deze boot, gelegen aan de Amsteldijk, ik dacht tegenover no. 48, stond al jaren leeg. Groot was de euforie van de aanwezige krakers toen ze eenmaal binnenstonden. Ook hier deed de smeris niet moeilijk. De gewone juridische weg, zoals altijd, zeiden ze. Na enig aandringen bleek dat de gewone weg inderdaad was zoals wij hem de laatste weken brengen in al die persberichten. Eerst een aanklacht, dan een beslissing van de Ovj en dan, indien negatief, een kort geding van de krakertjes.

tot zover de berichten van de kraken maillijst.

Een andere kraak in Amsterdam deze post-cineak-zondag is beschreven op http://squat.net/nl/news/curiosa070101.html(betreft een kraakje in de kinkerbuurt).

Voor hen die geinteresseerd zijn in berichten over de cineak, kijk op http://squat.net/cineaken/of op de nieuwsrubriek van [squat!net] op http://squat.net/nl/news/

[squat!net]