Vooralarm! Waarschijnlijk aanstaande dinsdag ontruiming Kalenderpanden

  Vooralarm! Waarschijnlijk aanstaande dinsdag ontruiming Kalenderpanden


Vooralarm!

Ontruiming Kalenderpanden waarschijnlijk aanstaande dinsdag

Dinsdag 31 oktober is waarschijnlijk de datum waarop de Kalenderpanden ontruimd worden. Het is nog niet officieel bevestigd, maar dit blijkt uit meerdere bronnen binnen de gemeente.

De bewoners en gebruikers van de Kalenderpanden zijn niet van plan om de ontruiming geruisloos te laten gebeuren en hopen daarbij op brede steun. De ontruiming staat immers niet op zichzelf. Door de hoge grondprijzen staat iedere niet hard-commerciele functie onder druk. Goedkope woonruimte, non-profitinstellingen en kleine bedrijfjes verdwijnen geruisloos. Het gevolg is dat Amsterdam onbetaalbaar, aangeharkt en saai aan het worden is.

Als er dinsdag ontruimd wordt dan is maandagavond 30 oktober de avond voor de ontruiming. Rond de Kalenderpanden zal dan een grote manifestatie plaats vinden. Deze begint om 20.30. Het precieze programma wordt vrijdag bekend gemaakt. De bedoeling is dat het een groot spektakel wordt. Geert Mak, Her Seele, de nachtzusters, Warner & Consorten, de 4 tuoze matrozen, The Ex, Association of Autonomous Astronauts, het Eilandenkoor, de Kift en vele anderen hebben hun medewerking toegezegd.

Na afloop van de manifestatie is er een bijeenkomst in de Kalenderpanden over de plannen tegen de ontruiming van de volgende dag.

Dinsdag 31 oktober (de ontruimingsdag!), zal radio Patapoe uitzenden vanuit de Kalenderpanden en het laatste nieuws doorgeven. Radio Patapoe zendt uit over 97.2 FM. Ook zal de Plantagedoklaan 8-12 open zijn als infopunt en hier zal waarschijnlijk ook de EHBO gevestigd zijn.

meer informatie volgt nog.

Kalenderpanden

1018 AD Amsterdam 020-6220947 e-mail: entrepot [at] dds [dot] nl internet: http://www.kalenderpanden.nl

Kalenderpanden