Krakers schroeven deur burgemeester dicht

  Krakers schroeven deur burgemeester dicht


Zojuist hebben een veertigtal sympathisanten van de gekraakte Kalenderpanden aan het Entrepotdok een verkorte versie van een raadsadres op de deur van de burgemeesterswoning aan de Herengracht te Amsterdam geschroefd. Hierdoor kon er niemand meer in of uit.

In het raadsadres hekelen de indieners de onorthodox enthousiaste afgifte van vergunningen. Verder wordt de gemeenteraad gevraagd op zijn minst de afloop van alle inspraak af te wachten voor de gemeente de bewoners van de panden (in eigen bezit) voor de rechter sleept.

De gemeente wil de kalenderpanden verpatsen aan de Bataafse Aannemingsmaatschappij (BAM). De BAM wil er 47 miljonairswoningen bouwen. De bewoners en gebruikers van de Kalenderpanden hebben een demonstratie tegen deze plannen aangekondigd op 29-1 om 14.00u op de Westermarkt.

[squat!net]