persbericht krakers Filmakademie

  persbericht krakers Filmakademie


(zie ook het vorige nieuwsbericht over de filmakademie op squat!net)

Persbericht Amsterdam 14 november 1999

  VOORMALIGE FILMACADEMIE GEKRAAKT

AMSTERDAM – Het pand aan de Overtoom nr. 301, het voormalige gebouw van de Filmacademie, is in gebruik genomen door een groep verenigde kunstenaars (E.H.B.K), met als doel betaalbare woon- maar voornamelijk werkruimtes te realiseren, het een openbare culturele functie te geven, om een kraakwacht bezetting voor te zijn en sloop tegen te gaan.

Het is door de Gemeente Amsterdam erkend dat er een tekort is aan betaalbare woon-/werkpanden in de stad. Ondanks deze erkenning en andere beloften zijn wij niet bereid te wachten. Wij hebben namelijk nu een probleem en het blijkt dat er wel geschikte locaties zijn. Bij deze nemen wij zelf het initiatief zodat wij weer aan het werk kunnen en is het aan de gemeente om deze actie te gedogen.

Op 11 oktober jl., vlak voor de ontruiming van de gekraakte vleugel van het OLVG, meldde het Projectmanagement Bureau in de persoon van Jeroen van Straaten, dat we ieder mogelijk geschikt pand ter vervanging van het OLVG zelf konden aandragen. Het Projectmanagement is onlangs door de gemeente in het leven geroepen om alternatieve locaties te vinden voor kunstenaars die op korte termijn op straat komen te staan.

Het perceel Overtoom 301 wordt in januari 2000 overgedragen aan de gemeente. Dit betekent een perfecte kans voor o.a de gemeente Amsterdam en het Projectmanagement Bureau om al hun mooie beloftes en toezeggingen waar te maken. Wij verwachten erkenning en steun vanuit de gemeente en van het Projectmanegement Bureau en zullen vechten voor deze nieuwe broedplaats in Amsterdam.

Voor meer informatie: EHBK Overtoom 301, Amsterdam. Tel. 06-50628762/

ehbk