Krakers kleinste (kraak)pand slaan ontruiming af

  Krakers kleinste (kraak)pand slaan ontruiming af


Woningbouwvereniging het Oosten heeft een ontruimingspoging gedaan voor Amstel 198 te Amsterdam. zoals we in het vorige nieuwsbericht op squat!net schreven, wil het Oosten kostte wat het kost de voortijdige en zinloze ontruiming doorzetten.

Het pand staat nog niet op de planning voor verbouwing en verder is de verbowing ookvan twijfelachtig nut. het 9,8 vierkante meter grote pand wordt als hoekje aan de buren geplakt.

De slopersploeg baande zich een weg naar binnen door de deur aan gort te rammen. De bewoners moesten zich verdedigen tegen de dreigementen om stenen naar binnen te gooien. Gelukkig stuitten de slopers op een barrikade. Dit, samen met de verdediging dmv verfbommen zorgde ervoor dat zij de moed opgaven.

Het is nog onduidelijk of er al een klacht tegen het deurwaarderskantoor is ingediend wegens het gebruik en de dreiging van geweld bij deze ontruiming.

[squat!net]