Den Haag: IND doet inval in kraakpand in de Schilderswijk

Vanochtend om 7:10 heeft de politie samen met de IND een inval gedaan bij een kraakpand in de Schilderswijk om daar onze vriend Ali te arresteren.

In de vroege ochtend hebben de honden van de politie en IND een inval gedaan bij onze vriend Ali omdat hij niet over de juiste papieren zou beschikken. Zo’n tien agenten stonden klaar met twee stormrammen om de deur er uit de beuken, dit was niet nodig omdat Ali zelf de deur heeft open gedaan. Hij is overgebracht naar het hoofdbureau in Den Haag.
Volgens zijn vreemdelingenadvocaat wordt er sinds kort weer gedeporteerd naar Irak. Het is op het moment nog niet duidelijk of Dienst Terugkeer en Vertrek zijn deportatie al gepland heeft. Zijn advocaat is dit op dit moment aan het uitzoeken. Als er meer informatie is zullen wij een update plaatsen. Het is belangrijk als je migranten kent uit Irak die geen verblijfstatus hebben die in te lichten en te waarschuwen.
We zijn woedend dat onze vriend is gearresteerd. We zijn woedend op de vluchtelingenjagers van de IND en de politie. Geen aanval zal onbeantwoord blijven!

Vrijheid voor Ali, sloop alle grenzen en de deportatiemachine!


Update: Ali is weer vrij!

Uit het proces verbaal blijkt dat ze Ali wouden uitzetten en of in vreemdelingendetentie plaatsen. Hierdoor hadden ze ook een binnentredingsbevel gekregen van de Officier van Justitie. Dit is vreemd aangezien er geen gedwongen deportaties plaatsvinden naar Irak. Hier was enige onduidelijkheid over of dit veranderd was maar na uitzoekwerk van zijn advocaat blijkt dit nog steeds zo te zijn. De politie heeft zijn huis doorzocht en zijn laptop en telefoon meegenomen. Op het bureau hebben ze zijn laptop doorzocht ‘opzoek naar zijn paspoort’ aldus de politie. Ook probeerde ze Ali te dwingen zijn telefoon te ontgrendelen maar dit weigerde hij.
De vreemdelingenadvocaat van Ali heeft gelijk een nieuwe asielaanvraag gedaan (waar ze al mee bezig waren) toen het nieuws binnenkwam dat hij was gearresteerd. Onduidelijk is of dit ook de rede is dat hij is vrijgelaten. Ali wil iedereen die het eerdere bericht over zijn arrestatie heeft verspreid bedankten.
We zijn blij dat Ali vrij is maar de woede blijft. Elke dag worden er mensen gearresteerd, vast gezet en vernederd omdat zij niet de juiste papieren hebben. Het is belangrijk dat we ons hier tegen blijven verzetten.

Sloop alle grenzen en de deportatiemachine!

Autonomen Den Haag
https://autonomendenhaag.wordpress.com/2018/03/29/ind-doet-inval-in-kraakpand-in-de-schilderswijk/
https://autonomendenhaag.wordpress.com/2018/03/29/ali-is-weer-vrij/