Den Haag: Solidariteitstour voor de Vloek 5!

Zaterdag 19 september en Zondag 20 september zal er een bus rijden naar de vijf gevangenissen waar de arrestanten van de ontruiming van vrijplaats De Vloek worden vastgehouden. Zij zitten nog zeker vast tot aan tot aan hun rechtszaak op woensdag 23 september. We zullen bij elke lokatie een lawaaidemonstratie houden om onze vrienden een hart onder de riem te steken en om ons uit te spreken tegen staatsrepressie. Wij eisen onmiddellijke vrijlating van de Vloek Vijf!

Wil je mee met de bus? Stuur dan een e-mail naar vloekvijf[at]riseup.net en vermeld op welke dag(en) je mee wil! Wij vragen een bijdrage voor een gedeelte van de kosten van de bus, met als richtprijs 7,50 per dag, of 12,50 voor beide dagen. De bus vertrekt beide dagen om 10:00 vanaf het Autonoom Centrum (Willem van Outhoornstraat 17 Den Haag) en komt daar ook weer terug. Je kunt ook met eigen vervoer komen. We maken zo snel mogelijk bekend hoe laat we bij welke gevangenis zijn, zodat mensen zich ook lokaal kunnen aansluiten of opstappen. Hou hiervoor en voor praktische updates onze website in de gaten.

De Vloek 5 werden opgepakt nadat zij zich afgelopen woensdag hebben verzet tegen de ontruiming van vrijplaats De Vloek. De vijf worden verdacht van het overtreden van de kraakwet (art. 138a) en openlijke geweldpleging (art 141). Vijf andere arrestanten werden vorige week al vrijgelaten.

Nog tijdens de ontruiming van De Vloek verspreidde de politie valse berichtgeving dat er met stenen en glas gegooid zou zijn naar de politie. Het verspreiden van deze leugens is net als het verspreiden van de ‘Vloek 5’ over verschillende gevangenissen in het land een repressieve tactiek. Het uit elkaar halen en criminaliseren van de groep is een werkwijze die overduidelijk het breken van de solidariteit tot doel heeft, en de absurde politie-inzet bij de ontruiming moet rechtvaardigen. Wij zullen ons hierdoor niet laten intimideren en zetten onze strijd door. Wij zien het verzet tegen de ontruiming van De Vloek ten behoeve van een elite-project als legitiem en noodzakelijk. Wij staan volledig achter de Vloek 5 en eisen hun directe vrijlating. Totdat dat gebeurd is zullen we iedereen oproepen om hun solidariteit te laten zien, en roepen wij nu op om aan te sluiten bij het lawaaiprotest!

Wij hebben altijd gezegd dat de strijd om De Vloek groter is dan De Vloek alleen. Ook nu willen wij benadrukken dat solidariteit met onze kameraden breder is dan enkel persoonlijke ondersteuning. Het is belangrijk om ten alle tijden mensen te ondersteunen die strijden tegen kapitalisme, voor vrije ruimte en voor een wereld buiten de klauwen van het geld en de macht.

Vrijheid voor de Vloek 5! Ideeën ontruim je niet!

Kosten: bijdrage in de kosten voor de bus met als richtprijs 7,50 per dag of 12,50 voor 2 dagen.
Aanmelden: e-mail vloekvijf[at]riseup.net om je op te geven voor een plek in de bus!

Zaterdag 19 september:
Opstap: Autonoom Centrum, Willem van Outhoornstraat 17 Den Haag
Vertrek: 10:00
Locaties: Hoogvliet (vlakbij Rotterdam), Krimpen Aan Den IJssel (vlakbij Rotterdam) en Middelburg (Zeeland)

Zondag 20 september:
Vertrek: Autonoom Centrum, Willem van Outhoornstraat 17 Den Haag
Tijd: 10:00
Locaties: Nieuwersluis (vlakbij Utrecht) en Zwolle

http://devloek.nl/zaterdag-19-zondag-20-september-solidariteitstour-voor-de-vloek-vijf/

Update solidariteitstour Vloek 5

Morgen, zaterdag 19 september, begint de tweedaagse solidariteitstour voor de mensen die op 9 september vrijplaats De Vloek hebben verdedigd tegen ontruiming. De 5 zitten nog zeker tot aan hun rechtszaak op 23 september vast in gevangenissen verspreid over heel Nederland. We zullen bij elke lokatie een lawaaidemonstratie houden om onze vrienden een hart onder de riem te steken en om ons uit te spreken tegen staatsrepressie. Wij eisen onmiddellijke vrijlating van de Vloek Vijf! De laatste updates vind je hieronder:

Aanmeldingen:
Er zijn voor beide dagen nog een paar plekken in de bus. Ook is er voor zaterdag een opstappunt in Amsterdam bij gekomen. De bus zal daar stipt 08:15 vertrekken vanaf station Sloterdijk. Let wel; de bus gaat zaterdagavond niet terug naar Amsterdam, het eindpunt is Den Haag. Wil je nog mee met de solibus, stuur dan meteen een mail naar vloekvijf [at] riseup [dot] net!

Tijdschema:
De bus vertrekt beide dagen om stipt 10:00 vanaf het Autonoom Centrum in Den Haag. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd aanwezig bent! Uiteraard moedigen wij het van harte aan als je op eigen gelegenheid naar een van de lawaailocaties komt. Hieronder een schatting van de aankomsttijden:

Zaterdag 19 september:

08:15 – Vertrek bus Amsterdam Sloterdijk
10:00 – Vertrek bus Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
12:15 – Lawaaidemo PI Middelburg, Torentijdweg 1
15:00 – Lawaaidemo PI Hoogvliet, Koddeweg 100
16:30 – Lawaaidemo PI Krimpen a/d IJssel, van der Hoopstraat 100
17:45 – Aankomst eindpunt Autonoom Centrum Den Haag

Zondag 20 september:

10:00 – Vertrek bus Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
12:15 – Lawaaidemo PI Zwolle, Huub van Doornestraat 15
15:45 – Lawaaidemo PI Nieuwersluis, Zandpad 3
17:45 – Aankomst eindpunt Autonoom Centrum Den Haag

Kosten:
De richtprijs voor de bus is 7,50€ per dag, of 12,50€ per twee dagen om een gedeelte van de kosten te dekken. Een grotere donatie mag natuurlijk altijd!

Volg het protest:
Kun je niet mee, maar wil je het protest wel volgen, dat kan! Het protest zal live te volgen zijn via: twitter.com/devloek

Ga je naar een van de locaties en wil je weten of de bus vertraging heeft, of heb je andere praktische vragen op de dagen zelf? Bel dan de info-lijn op +31 6 17 24 16 73.

Arrestantengroep en advocaten:
Wij gaan er niet van uit, maar mochten er onverhoopt overgemotiveerde (en niet-stakende!) agenten ons pad kruisen die mensen willen aanhouden, dan staat er gedurende het protest een Arrestantengroep en een advocaat paraat.
Als je onverhoopt wordt opgepakt, vraag dan om deze advocaat en blijf ook om haar of hem vragen, ook al probeert de politie je wijs te maken dat deze advocaat het te druk heeft of dat ze diegene niet kan bereiken. Leg geen verklaring af. Je hebt het recht om te zwijgen, neem dit recht dan ook! Want alles wat je zegt over jezelf of andere mensen kan tegen jou of tegen anderen gebruikt worden.

De advocaten die voor deze actie klaar staan, zijn:
Zaterdag 19 september: Michiel Kuyp (je kunt vanaf 17:30 om hem vragen)
Zondag 20 september: Michiel Kuyp (gehele dag)

De arrestantengroep is te bereiken op: +31 6 17 21 17 82

Wij hopen jullie allemaal te zien in de bus op bij een van de locaties!

Vrijheid voor de Vloek 5! Fire to the Prisons!

http://devloek.nl/update-solidariteitstour-vloek-5/