Berlijn: Ontruiming gekraakte vlucht-school

wir_bleiben_alle

Dinsdag 24 juni 2014, in de middag – de gekraakte school aan de Ohlauer Strasse in Berlijn – in gebruik door vluchtelingen die “geen mogelijkheid hebben op blijven” noch kunnen terugkeren naar de plek waar ze vandaan komen – wordt op het moment ontruimd. Steun ter plekke is nog steeds nodig. Om 19:00 zal er een spontane demonstratie worden gehouden die start vanaf Kottbuser Tor in de wijk Kreuzberg in Berlijn.

Om 10:00 vanmorgen verschenen de eerste agenten in burgerkleding, welke de binnenplaats van de school betraden. Later omsingelden 900 agenten de school. De locale autoriteiten hebben tegen de vluchtelingen die zich in de school bevinden gezegd het pand zelf niet te ontruimen. De gemeente en de kerk hebben een splijting proberen te creëren tussen de vluchtelingen door sommigen opvang te bieden, en anderen te bedreigen met politiegeweld door middel van ontruiming. Enkele families hebben de school verlaten, maar veel anderen zijn nog binnen en weigeren te vertrekken. Een aantal Roma-famlies hadden het pand al eerder verlaten onder de belofte dat er voor hen opvang zou zijn, maar zij staan nu op straat.

Er staan een aantal mensen op het dak die slogans schreeuwen; er is benzine door het pand gegoten; de politie heeft een sit-in voor de ingang van het pand ontruimd; honderden mensen staan buiten en protesteren buiten de politielinies; vluchtelingen dreigen van de daken te springen als ze worden ontruimd.

De situatie is gespannen want de mogelijkheid van bestaan voor velen wordt reëel bedreigd. De gemeentelijke autoriteiten, die Grünen uit Kreuzberg en de Senaat van Berlijn worden allen verantwoordelijk gehouden voor deze situatie.

Om 19:00 zal er een spontane demonstratie zijn die vertrekt vanaf Kottbuser Tor. Het is mogelijk dat de ontruiming dan nog bezig is, dus het eindpunt van de demonstratie is bij de vluchtschool. Kom naar Kreuzberg! Laat je solidariteit gelden!

Een vertaling van: http://en.contrainfo.espiv.net/2014/06/24/berlin-eviction-of-squatted-re…

Meer info op: https://linksunten.indymedia.org/en/node/117384

https://www.indymedia.nl/node/23614