Amsterdam: Op de Valreep, Terugblik Manifestatie

2014-06_valreep_iamsterdam

Beste Valreepers, sympathisanten, buren,

Hartelijk dank voor jullie overweldigende steun afgelopen zaterdag. Door de massale komst hebben jullie te kennen gegeven dat dat De Valreep springlevend is en hoe dan ook een voortbestaan moet kennen. We zijn bijzonder blij dat vele nieuwe mensen zijn langsgekomen en dat er veel steun en tolerantie in de buurt is voor de impact van de manifestatie. De sfeer was prachtig en jullie zijn absoluut fantastisch. Samen staan we voor een vrij en solidair Amsterdam.

Projectontwikkelaar OCP en de gemeente hebben helaas consequent geweigerd om in gesprek te gaan om een voortbestaan mogelijk te maken. Twee duizend handtekeningen, massale steun op elke manifestatie en demonstratie, tientallen vrijwilligers en brede waardering uit Amsterdam Oost en de rest van de stad hebben daar niets aan veranderd. De politiek en het kapitaal tonen zich doof en blind voor zoveel maatschappelijke impact.

De Valreep is hoog en laag gesprongen en heeft pirouetjes gedraaid om in gesprek te komen over een legale voortzetting. Fred Langeslag, opperhoofd van de zwaar gesubsidieerde projectontwikkelaar OCP, heeft zichzelf onbereikbaar gehouden. Hij weigerde consequent ons bod te bespreken, ondanks oproepen van de stadsdeelraad en talloze sympathisanten.

Conclusie is dat de lokale democratie failliet is. Als de Staat en het kapitaal niet bereid zijn naar een initiatief als de Valreep te luisteren terwijl kilometers beleidsnota’s over participatie worden geschreven, dan kunnen we de bestuurders, projectontwikkelaars, ambtenaren, commissieleden en broedplaatsenhenkies beter de rug toekeren. Het is de tijd dat we zelf publieke plekken terugeisen en paal en perk aan de wijsneuzen, slapmensen en technocraten die van Amsterdam een Almere willen maken.

Vóór vrijheid, zelfbeschikking, solidariteit.

We hopen jullie allemaal bij de ontruiming te zien.

http://valreep.org/algemeen/terugblik-manifestatie/