Amsterdam: op de Valreep, Uitspraak hoger beroep, vrijdag 13 juni

Vandaag diende het turbo-spoed appel van de Valreep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 28 mei. Die uitspraak, van vorige week, bevestigde dat de Staat De Valreep mag ontruimen. Maar tijdens het appel (hoger beroep) van vandaag besloot de rechter dat er toch nog goed naar gekeken moet worden. Want als de Staat haar geweldsmonopolie wil gebruiken om haar zin door te drukken moet daar natuurlijk wel een goede reden voor zijn. Wij zijn nog steeds van mening dat het laten leegstaan of onderhands gesubsidieerd verkopen van het pand aan een luie projectontwikkelaar geen goede reden is.

We betreuren het dat de Gemeente zich in allerlei bochten wringt om projectontwikkelaar OCP te bedienen maar niks voor haar burgers doet. Ons aanbod om op een serieuze manier hier of elders verder te gaan staat, zoals altijd. Tot op heden hebben we echter geen enkel serieus aanbod of gesprek gehad, wel enkele dreigbrieven van van der Laan persoonlijk.

De uitspraak in dit appel komt op vrijdag 13 juni.

Tot die tijd blijven we dus lekker zitten.

http://valreep.org/algemeen/uitspraak-hoger-beroep-vrijdag-13-juni/