Amsterdam-Oost: Twee kraakpanden rijker

Twee succesvol axies vandaag in Amsterdam Oost, met twee verschillende pandjes gekraakt.

Zie hier onder de buurtbrief met uitleg over Ringdijk 8.

Beste buurtbewoners,

Vandaag hebben wij Ringdijk 8 gekraakt. Dit hebben we gedaan uit protest tegen de verziekte huizenmarkt in Amsterdam en woningbouwcorporaties die panden zonder enige reden leeg laten staan om te verkrotten. Na vele verhuizingen en lang en tevergeefs zoeken naar een huurhuis tegen een redelijke prijs en met een normaal huurcontract, gooien wij wonen over een andere boeg.

Ringdijk 8 staat al meer dan een jaar leeg en de eigenaar, woningbouw vereniging Eigen Haard, heeft zelf aangegeven er in ieder geval het gehele komende jaar geen plannen mee te hebben.

Niet alleen aan Ringdijk 8, maar ook de nummers 2,4,5,6,7 en een groot industrieel pand dat in het midden van het betreffende blok ligt (1500m2!) zijn in handen van Eigen Haard. Er wordt nauwelijks onderhoud aan deze mooie en monumentale panden gepleegd, wat voor het aanzien van de buurt en het woongenot niet goed is.

Alles wijst er op dat Eigen Haard wacht op de nodige financiële middelen om het achterliggende pand, plus enkele huizen aan de ringdijk te slopen en daar nieuwbouw te neer zetten. Maar Eigen Haard maakt daar geen enkele haast mee, zodoende zou het nog enkele jaren kunnen duren. In de tussentijd is het zonde als huizen leegstaan en verloederen, terwijl er veel mensen op zoek zijn naar een woning. Bij deze doen wij daar wat aan. We zullen het huis weer bewoonbaar maken, Eigen Haard een voorstel doen om een huurcontract met ons op te stellen en hopen goed contact op te bouwen met onze buren. U bent bij deze van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of een praatje.

Met vriendelijke groet,
De nieuwe bewoners van Ringdijk 8