Amsterdam: Deurwaardersontruiming afgeslagen

Vanochtend vroeg, 28 februari, is de deurwaarder, (hulp) officier van Justitie, politie, 10 bouwvakkers, verhuizers en 2 verhuiswagens, het zoontje van de eigenaar en nog wat eikels, langs geweest om het bijna 10 jaar gekraakte pand aan de Lauriergracht 73 te ontruimen.

Bij aankomst bleek de deur hermetisch afgesloten, hingen er 25 mensen uit de ramen en kreeg de smeris en de deurwaarder een emmer water over hun auto. Na een kwartier roepen, waterpistooltjes schieten en nog meer roepen, trokken ze de conclusie dat de geplande ontruiming vandaag niet zou gaan lukken. Om 8:30 taaiden het hele circus weer af!

Een uur later kwamen de twee wijkagenten van dit district langs de deur om te vragen of de krakers dan wel weg gaan als de ME voor deur staat, en of dat niet een paar dagen van te voren telefonisch kan worden opgelost. Het is immers zonde van al het overheidsgeld om al die ME op te trommelen. Ons antwoord, kort samengevat: Wonen een luxe? Kraken een recht! Kraken gaat door!