Kraak-Forum wederom bij de tijd

http://indymedia.nl/nl/2007/09/46875.shtml

06.09.2007

 

Het kraak-forum heeft een grote upgrade ondergaan. Het draait weer op de laatste versie van het Open Source forumpakket phpBB3 en is voorzien van extra, niet standaard inbegrepen, mogelijkheden die de gebruiksvriendelijkheid, openheid en duidelijkheid in verstrekking van informatie bevorderen.

Gedurende het inmiddels zesjarig bestaan van het Kraak-Forum is gebleken dat internet een belangrijk medium is geworden m.b.t. tot het verschaffen van allerlei vormen van informatie omtrent ‘alternatief wonen’ en uitwisseling van gedachtengoed met al dan niet gelijkgezinden. Er is ondzettend veel informatie aanwezig over alle facetten die het kraken van een woning behelst. Het kraak-forum biedt de mogelijkheid om deze kostbare informatie uit te wisselen en, minstens even belangrijk, te documenteren.

 

– Waar vind ik het dichtsbijzijnde kraak spreekuur?
– Kan ik deze woning kraken?
– Hoe gaat een kraak in zijn werk, van A tot Z?
– Maakt het uit in welke stad of dorp ik kraak?
– Ben ik te jong om te kraken, wettelijk gezien…
– etc.

 

Door de jaren heen zijn ondzettend veel vragen beantwoord die door het gemak van het gebruik van een forum eenvoudig te raadplegen zijn. Toch zijn er ook zeker nog vragen die niet gesteld zijn, maar waarop het antwoord in het hoofd van een van de meer dan 1100 leden zit. Heb je vragen? Schroom je niet om ze te stellen op het kraak-forum. Help de documentatie uitbreiden.

 

Dat er een woningtekort is voor starters, de lagere inkomens en studenten….daar draait zelfs de politiek inmiddels niet meer omheen. Kraken is een van de alternatieven waar steeds meer mensen op uitkomen wanneer het niet meer zo vanzelfsprekende dak boven het hoofd buiten bereik dreigt te geraken. Iets wat de afgelopen jaren helaas steeds vaker voorkomt in Nederland. Het kraak-forum is de spreekwoordelijke Startpagina voor deze mensen. De lage drempel en de sympathieke leden zorgen er voor dat kraken ook voor mensen die zich niet direct willen mengen in de ‘kraak-cultuur’ bereikbaarder wordt.

 

Los van het kraken zijn de leden van het forum ook niet vies van een stevige discussie of een goed gesprek. Geen onderwerp wordt gemeden. Ook klinkklare onzin is dagelijkse kost. Kortom, iedereen is even welkom. Beschouw dit als een uitnodiging…

 

Tot op het forum!

 

Website:
http://www.kraak-forum.nl

Bram (kraak-forum administrator)