Leuven: Deze ochtend, maandag 18 juni, zijn de flikken binnengevallen in het kraakpand Villa Skwattus Dei

Deze ochtend, maandag 18 juni 2007, zijn de flikken binnengevallen in het kraakpand Villa Skwattus Dei. Het gaat om een ontruiming met onmiddelijke uitvoering, dus zonder waarschuwing en mogelijkheid om dingen te verhuizen. Gelukkig was er niemand aanwezig en werd er dus ook niemand gearresteerd. Heel wat spullen verdwijnen wel in de afvalcontainer. De ontruiming die al een half jaar dreigde voor het kraakpand, valt ook geheel “toevallig” in de examenperiode. Daarom wordt er opgeroepen tot een betoging op vrijdag 22 juni om 20u op de Grote Markt, Leuven.

Bijna 7 jaar is het kraakpand in de Schapenstraat 29 bezet en omgedoopt tot Squattus Dei. Voordien was het pand eigendom van Opus Dei, een katholieke fundamentalistische sekte (jawel, die bestaan ook!) die het reeds 7 jaar lieten verkrotten. Squattus Dei is uitgegroeid tot een bron van creativiteit, politiek en cultureel leven, optredens, expos, volkskeukens, informatie, filosofie, (directe) actie en debatten.

Een bruisende bron waar:
-creatievelingen van allerhande pluimage hun ding kunnen doen
-activiteiten georganiseerd worden vanuit een antikapitalistische visie, waarvoor een vrije bijdrage gevraagd wordt zodat niemand uitgesloten wordt
-waar mensen geen consumenten zijn, maar hun leven in eigen handen nemen,
-waar de samenleving en de pilaren van de discriminatie en macht waarop ze is gebaseerd nog in vraag kunnen gesteld worden.
-waar er gezocht kan worden naar een levensstijl met fundamenteel respect voor mens, dier en milieu

Nu is deze laatste niet-commerciële zone in Leuven ontruimd.

Daarom roepen we iedereen op tot solidariteit !

Iedereen die de noodzaak inziet van dergelijke plaatsen in Leuven, los van het feit dat je al dan niet 100% achter de politieke keuze van Squattus Dei staat. Nu weten we meteen ook welk social leven Tobback&Co verkiezen: die van de gebeden prevelende fundis.

Meer info over Opus Dei:
http://www.odan.org/
http://www.mond.at/opus.dei/

 

KRAKEN GAAT DOOR!

 

Daarom: BETOGING
Vrijdag 22/06, 20u, Grote Markt, Leuven

http://www.geocities.com/squattusdei/

r.