Kraak Huis ter Heide (Zeist) op de “Kraak Ten Hoopendag”

Huis ter Heide 21-10-2003

Vandaag hebben wij twee huizen aan de Amersfoortseweg in Huis ter Heide (Zeist) gekraakt.

Deze huizen zijn eigendom van het kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten, gezeteld in Arnhem. De huizen staan al geruime tijd leeg, in ieder geval meer dan een jaar. En volgens de buren al langer dan twee jaar. De buren reageerden overigens relaxed.

Voor alle ramen op de benedenverdieping zijn planken geschroefd en de tuin is verwaarloosd.

De wetsartikelen die de eventuele strafbaarheidsstelling van kraken regelen, artikel 139 en 429 van het Wetboek van Strafrecht zijn niet door ons overtreden. Het huis is momenteel niet in gebruik, wij maken ons dus niet schuldig aan huisvredebreuk (art 139). Omdat het huis het gehele afgelopen jaar leeg heeft gestaan overtreden wij ook artikel 429 niet.

Wij zijn studenten die dringend op zoek zijn naar woonruimte in de omgeving van Utrecht. Gezien het feit dat er een enorme woningnood is onder studenten vinden wij het onacceptabel dat er woningen blijven leegstaan. Wij vinden het dan ook een goed idee om deze woningen weer in gebruik te nemen.

De krakers/sters

ps. Er is leegstand geconstateerd, maar er is nog geen uitspraak van de OvJ.

ps2. Dat we vandaag geen bedrijfspand hebben gekraakt, neemt niet weg dat we absoluut tegen de motie Ten Hoopen zijn.

Amro