Eigenaar naar rechter

  Eigenaar naar rechter


Door onze verslaggever

LANGENBOOM – De eigenaar van het mob-complex in Langenboom dat sinds vorige week gekraakt wordt, stapt naar de rechter om de veertien krakers uit de gebouwen op het militair terrein aan de Eikenlaan te krijgen.

“We hebben vergeefs geprobeerd om met de krakers tot een goed gesprek te komen”, zegt directeur Van der Heijden van de Udense beleggersgroep Heven. Hij heeft als privé-persoon het zeven hectare grote terrein twee jaar geleden gekocht. “Ik ben zelf nog aan de poort geweest. Als het op deze manier niet lukt om die mensen tot vertrek te dwingen, dan zit er niks anders op dan een kort geding aan te spannen. Zij hebben niks te zoeken op een terrein waar ik de eigenaar van ben. Zo simpel is dat”, aldus Van der Heijden. De eigenaar heeft vergevorderde plannen met het voormalig militair terrein. Hij wil aan de Eikenlaan woningen en/of bedrijven laten bouwen. Maar om de bouw van huizen en bedrijven mogelijk te maken, moet de gemeente Mill en Sint-Hubert het bestemmingsplan wijzigen. Wethouder Van Genugten: “We zijn met de eigenaar in gesprek over wat er zoal mogelijk is op het terrein. Op de eerste plaats wordt bij ondernemers in Langenboom gepolst of zij zich op dat terrein willen vestigen. Belangrijk is dat wij, gemeente en eigenaar, met een haalbaar plan naar de provincie stappen, haalbaar met het oog op de wijziging van het bestemmingsplan.” Van Genugten verwacht dat voor het einde van dit jaar meer duidelijk moet zijn over de toekomst van het mob-complex.

[squat!net]