gevecht en arrestatie bij kraak in am*damse binnenstad

  gevecht en arrestatie bij kraak in am*damse binnenstad


Bij de poging vanmiddag een pand aan de onkelboerensteeg in het centrum van am*dam werd vanmiddag een kraker gearresteerd. toen de kraakgroep van het verzammelplek dichtbij vertrokken was werden ze door de op de wallen meestal toch aanwezige stillen gespot en stilletjes achtervolgt. toen men bij het doelwit van de kraakaxie, een pandje aan de onkelboerensteg aankwam waren 2 stillen al bij het eerste groepje daarbij. de tweew zijn, wat laat maar toch als smerissen herkend en de brekers werden door de kraakgroep afgeschermd.

de stillen trokken hun politiepasjes en hun peperspray en begonnen te duwen en omstandigers met de peperspray te bedreigen ‘ik spuit je in je bek!’. ze zijn uiteraard niet doorheengelaten en hebben in het gevolg ‘assistentie collega’ over de radio doorgegeven, die dan ook in no time vanaf alle kanten aan kwam scheuren. in het gevolg vielen er rake klappen, ook de buurvrouw erd niet gespard (door de politie). een kraker werd uiteindelijk ondanks ontzettingspogingen gearresteerd en na het politiebureau op de nieuwendijk overgebracht. volgens de arrrestantengroep word ie daar voor ‘het niet opvolgen van een ambtelijk bevel vastgehouden.

wat later s’avonds was dan een lawaidemo voor deze arrestant. omdat de smeris alleen maar met 4 mensen(?) in hun honk zatten werden zij behoorlijk zenuwachtig aangezien de 30-40 boze krakers buiten. ook deze keer riepen ze hun collega erbij maar (zeker ook omdat er op dat moment een feestje met concertjes bezig was op de nieuwemarkt) besloten zij niet op te treden. wel werd het pandje in de dichtbije onkelboerensteg stoer door terminste 10 smerissen bewaakt ten einde een kraak alsnog te voorkomen….

ONKELBOERENFUCKERS!

de anderen 3 kraakaxie van vandag waren wel succesvol.

[squat!net]