Ontruiming Groningen

  Ontruiming Groningen


Groningen, 27 maart

Vanochtend vroeg is het gekraakte pand aan de kruitlaan 13 met veel politie materiaal ontruimd. Het pand, eigendom van de gemeente, werd ondanks dat er geen concrete plannen mee zijn ontruimd. Tevens staat dit pand al vier jaar leeg. Dit toont nogmaals aan dat de gemeente woningnood bevordert.

De ME had de voordeur snel open, maar zij konden niet naar boven. Na een half uur, zag de ME ook in dat deze weg onmogelijk was. Ook via de achterkant van het gebouw zag de politie ook geen mogelijkheden om binnen te dringen. Ondertussen werdt de ME getrakteerd op enkele verfbommetjes. Toen werd besloten om met een ladder, via het dak van de buren, het pand te betreden. Ook werd aangekondigd dat er bij verder verzet traangas gebruikt zou worden. Aangekomen op het dak werden de ruiten ingeslagen waarna met een kettingzaag de overige deuren werden open gemaakt. De krakers, die verder geen verzet meer boden, werden opgepakt en hardhandig afgevoerd.

Stop de moedwillige leegstand, wonen is een recht, kraken een noodzaak. Kraken gaat door.

Het ‘kraken gaat door’ collectief

[squat!net]