Krakers uit pand Plein 1944

  Krakers uit pand Plein 1944


uit Gelderlander – 29 mrt 2002

Door onze verslaggevers

NIJMEGEN – Het horecapand naast bioscoop Carolus aan Plein 1944 in Nijmegen is niet langer gekraakt. Personeel van een schoonmaakbedrijf trof er gisteren geen krakers meer aan. Vanaf gistermiddag een uur kon het vonnis tot ontruiming ten uitvoer worden gebracht.

Drie krakers hebben ruim 1,5 jaar gewoond in de ruimte waar voorheen een snackbar zat. Huurder Interbrew, die het pand eerder aan de friteszaak had onderverhuurd, was met de krakers overeen gekomen dat ze mochten blijven zitten totdat een nieuwe huurder was gevonden of totdat er verbouwd ging worden.

De bewoners maakten volgens Interbrew echter zo’n rommel, dat potentiële huurders te zeer zouden worden afgeschrikt. In kort geding bepaalde de rechter dat de krakers het pand op 28 maart verlaten moesten hebben.

http://squat.net/nijmegen

[squat!net]


Tags: