Katwijkse krakers krijgen ontruimingsbevel

  Katwijkse krakers krijgen ontruimingsbevel


De krakers van de Valkenburgseweg in Katwijk hebben een ontruimingsbevel gekregen. 11 februari zouden ze het huis dat zij in januari 2001 zijn betrokken, moeten verlaten. Het huis zal worden gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe bedrijvenadviescentrum van de Rabobank.

Oorspronkelijk waren er moeilijkheden omtrend de sloopvergunning, omdat de grond waar het huis op staat, vervuild is en eerst gesaneerd moest worden. De sloopvergunning is nu zonder milieueffect afgegeven.

Katwijk heeft sinds een paar maanden een nieuwe burgemeester, die het burgemeestershuis naast het Katwijkse stadhuis wil verbouwen. Daarvoor had hij een tijdelijke woning nodig, waarin hij kon wonen zolang het burgemeestershuis werd verbouwd. In ruil voor een gratis tijdelijke woning, heeft de burgemeester nu aan de Rabobank een sloopvergunning afgegeven voor het gekraakte huis aan de Valkenburgseweg.

PPP