knokploeg door krakers en pepersprayende politie verwijderd

  knokploeg door krakers en pepersprayende politie verwijderd


13-1-2

Vanmiddag werd een al geruime tijd in onbruik zijnd bordeel aan het Westeinde (naast het kantoor van de Groene Amsterdammer) gekraakt. De politie had een kijkje mogen nemen en geadviseerd de achtergebleven spulletjes van de eigenaar in een aparte ruimte onder te brengen. Verder was het hen ook bekend dat het pand al tijden buiten gebruik was en zouden dus de zaak aan de eigenaar overlaten.

westeinde 18 ttv de kraak
Eigenaar J. Olijslager ( Schapendrift 10 te Huizen ) liet het hier niet bij zitten. In plaats van met een goed verhaal te komen, stuurde hij een stel mensen op het pand af.

De kersverse bewoners barrikadeerden het pand. Terwijl men hiermee bezig was, zagen enkele tiepes de kans om het halletje binnen te dringen. Ze kregen uiteindelijk versterking van ruim tien lui. De politie was snel ter plaatse en probeerde ook het halletje binnen te komen. Ze gebruikten hierbij peperspray. Enkele krakers kregen dit in hun gezicht. Hiermee gingen ze hun boekje volledig te buiten (het werd binnen gebruikt tegen een groep zonder dat er sprake was van bedreiging van een agent). De politie kwam net als de knokploeg niet veel verder dan het halletje en voerde uiteindelijk de binnendringers af tot groot genoegen van de ongeveer 50 krakers die de bewoners te hulp wilden schieten .

Enkele knokploegleden verzetten zich. Er werd er een gearresteerd en richting buro afgevoerd. De aanwezige zaakwaarnemer van de eigenaar, die die lui had opgeroepen, ging echter vrijuit.

De krakers zitten dus weer geheel zonder pottekijkers in hun pand en roepen eenieder op om waakzaam te blijven. Dus let op alarm..

[squat!net]