knokploeg ontruimt boot

 

  knokploeg ontruimt boot

 


vanochtend 27 nov 2001 heeft de waarschijnlijke eigenaar van het woonboot cruquiuskade 38 (paal 5) met behulp van een knokploeg de nieuwe bewoners-krakers uitgezet en de boot laten wegslepen. de woonboot was sinds zondag gekraakt. op moment van de aanval lagen in de boot 4 mensen te slapen. ze zijn met bruut geweld uit de boot verwijderd. tenminste een kraker liep verwondingen op. zover bekend kwam de politie wel (te laat) opdagen maar kon (of wilde) de huisvrede van de krakers niet herstellen.

bij de kraak heeft de politie gewoon leegstand geconstateert maar verder niet laat horen of er ooit aangifte was gedaande eigenaar ,.mhr Loek Assink (of zoiets) was in persoon maandag avond langs en heeft gedreigd met de politie terug te komen. op een toen gebelde voor(!)alarm kwamen wel 50 mensen af. toen hij een klein uurtje later daadwerkelijk met een ‘koper’ van het boot terug kwam waren er zo veel mensen aanwezig dat hij beslot op dat moment geen verder confrontaties in te gaan maar te vertrekken. toen hij de volgenbde ochtend met zijn knokploeg terugkwam was er niet meer eens de tijd om alarm te bellen.

Tot nu is het gelukt het boot of de ligplaats in het kadaster terug te vinden. wel had deze loek assink zijn telefoonnummmer op een (verkoop)bordje bij het boot achtergelaten.Ook werd door de buren bevestigd dat hij inderdaad de eigenaar was. Hij zou volgens hun nog een antaal booten in vergelijkbar toestand in de binnenstad bezitten.

ksuoost [at] squat [dot] net