Arnhem kraak door krakertjes en foodnotbombertjes

  Arnhem kraak door krakertjes en foodnotbombertjes


Hedenochtend op zondagmorgen 18 november 2001 hebben wij, een stel krakertjes en foodnotbombertjes een pand gekraakt in de arnhemse binnenstad. Aangezien de gehele binnenstad cameratoezicht heeft hadden wij een paar parasols meegenomen om de brekers uit het zicht van de cameras te houden. De deur was snel open, kraakset naar binnen, maar ook de smeris was snel ter plekke en behoorlijk opgefokt. Twee smerissen werden binnengelaten, de rest werd tegengehouden. Hier was de smeris niet blij mee en er ontstond enige paniek onder de dienders (ook GBO-groep bijzondere opdrachten; oproerpolitie, knokploeg). Smeris binnen wilde geen leegstand constateren omdat er geen keuken in het pand aanwezig was, smeris buiten wilde naar binnen. Krakers buiten werden gesommeerd te vertrekken en vervolgens weggeschopt. 11 mensen binnen werden aangehouden (zonder sommatie). Reden van dit alles was vrij vaag maar kwam er op neer dat het pand niet van ons was en dat we daarom daar niets te zoeken hadden en omdat zij dat zeiden. De 11 mensen die binnen zaten werden gearresteerd en per stadsbus afgevoerd naar het smerisburo. De sfeer in de bus was niet te harden omdat een van de wouten in de poep was gestapt.Uiteindelijk hebben de krakertjes nog veel lol gehad in de groepsverblijven van smerisburo arnhem. Ze werden om vier uur weer heengezonden, zonder dagvaarding. Ze waren gearresteerd op grond van vernieling en openlijke geweldpleging.Ze werden warm onthaald met een foodnotbombssoepje en een skipteddybeer. Dat ze zonder dagvaarding zijn heengezonden is niet zo verwonderlijk, omdat het hier ging om een illegale ontruiming en arrestaties. Het is weer eens een typisch voorbeeld van zero tolerance-beleid godverdegodver. Echter zijn wij niet zozeer onder de indruk van een stel opgefokte smerissen die de wet niet kennen en zijn we van plan om met kraken door te gaan. Verder nieuws volgt later. Groetjes, krakertjes en foodnotbommmertjes arnhem.

[squat!net]