Kraakspreekuur Amsterdam-Oost opent deur

  Kraakspreekuur Amsterdam-Oost opent deur


Zondag 11 november werd de eerste kraak voorbereid door het kersverse kraakspreekuur Amsterdam-Oost uitgevoergd. Het betrof een niet al te pretentieuze sloopetage in de Tilanusstraat. De etage stond alweer drie maanden leeg nadat de vorige wildkraker ontruimd was omdat hij/zij er een puinhoop van maakte. De officier van justitie wilde ook deze kraak ontruimen omdat er ‘een kraakverbod op de woning zat’. Nu bestaat iets dergelijks niet en er lag ook geen gerechtelijk vonnis dat langere tijd uitvoerbaar was. Reden genoeg om wat versterking op te trommelen.

De politie gaf de keus uit vrijwillig vertrekken of ontruimd te worden. Ze vertelden ook dat de eigenaar voornemens zou zijn wat te gaan doen met de woning. Aangezien de officier van justitie geen verdere informatie over deze plannen kon geven, werd er niet vrijwillig vertrokken.

De politie riep dan ook versterking op om tot ontruiming over te gaan.

Blijkbaar kwam ook de officier van justitie erachter dat haar bewijs wel erg dun was en wellicht slechts gebaseerd op de fake grond die men had gebruikt om de wildkraker eruit te kieperen. Nadat er een kudde punks uit de pijp was komen aangewaaid, lieten ze al snel weten af te zien van ontruiming en morgen gewoon de buurtregisseur langs te sturen. De politie werd geadviseerd om dan de eventuele papieren over de plannen mee te nemen zodat er in alle redelijkheid uitgekomen zou kunnen worden.

Voor openingstijden van het kraakspreekuur oost zie http://squat.net/radar

[squat!net]