Rechter werpt blik in seinhuisje

  Rechter werpt blik in seinhuisje


Rechter werpt blik in seinhuisje

Van onze redactie
NIJMEGEN – De rechter neemt binnenkort zelf een kijkje in het seinwachtershuisje aan de Dr. J. Berendsstraat in Nijmegen. De krakers die half augustus zijn neergestreken in het huisje, zijn door eigenaar Railinfrabeheer voor de rechter gedaagd. Railinfrabeheer wil namelijk dat de krakers per direct vertrekken. De rechter wil voor hij een uitspraak doet, eerst zelf weten hoe de situatie daadwerkelijk is.
Volgens Railinfrabeheer brengen de krakers hun eigen veiligheid en die van de treinenloop rondom Nijmegen in gevaar, omdat het seinwachtershuisje volgens hen nog gedeeltelijk in gebruik is. De krakers zijn van mening dat dit argument niet geldig is, omdat zij dat deel van het huisje niet bewonen.
De rechter wil nu met eigen ogen zien of de krakers gevaar lopen door de aanwezige installaties en of het treinverkeer er schade door kan ondervinden.

[squat!net]


Tags: