ALLE ARRESTANTEN VRIJ!

  ALLE ARRESTANTEN VRIJ!


Alle mensen die gisterennacht opgepakt werden bij het beeindigen van de bezetting van het Italiaanse consulaat zijn vanavond vrijgelaten. Zij hebben allen een dagvaarding meegekregen en hebben 20 november een rechtzaak. Er wordt hun huis- en lokaalvrede ten laste gelegd. de arrestanten verklaren slecht behandeld te zijn. Zij hebben de nacht moeten doorbrengen in een dagcel, een cel met slechts een houten bank. Met z’n achten konden ze proberen om de beurt een beetje te slapen. Ook later, overdag, kregen ze niet de mogelijkheid een moment te rusten. Enkele mensen werden vanmiddag al vrij gelaten, dat de rest pas ‘s avonds volgde weet de smeris aan “al die administratie”. Hoe dan ook, zij werden opgewacht door een groep sympathisanten die net een lawaaidemonstratie wilden beginnen. Even later werd er ook avondeten gebracht en werd her erg gezellig voor het hoofdbureau. De wilde verhalen volgen ongetwijfeld nog, leg je oor te luister in de kroeg ofzo.

Arrestantengroep Amsterdam