Italiaanse consulaatbezetting gaat eerste nacht in

  Italiaanse consulaatbezetting gaat eerste nacht in. Bijwerking: zojuist ontruimd


Het italiaanse consulaat is zojuist ontruimd met behulp van ME en Bratra (breekkundige ME-ers). Hierbij was de politie al door andere autoriteiten te verstaan gegeven geen geweld te gebruiken. Het lijkt erop dat dit ook niet gebeurd is, op wat nodeloos gepor en getik na.
Uit het consulaat zijn 5 busjes arrestanten gehaald met naar schatting iets minder dan dertig mensen. Zij zijn afgevoerd naar het Hoofdburo. Morgen kunnen we dus daar onze steun betuigen. Enkele enthousiastelingen deden dat deze avond al bij het uitladen van de arrestanten.
Het consulaat is zeer waarschijnlijk ontruimd na druk van nederlandse zijde op het italiaanse ministerie.
hier het oorspronkelijke bericht:
Vanochtend is het italiaanse konsulaat te Amsterdam (Herengracht) bezet. De italiaanse ambassadeur kwam uit Den Haag maar kon een van de eisen, het vrijlaten van alle politieke gevangenen in Italie, niet inwilligen. Zodoende is de bezetting doorgegaan.

Op dit moment is duidelijk dat men in Italie nogal met de bezetting in zijn maag zit. Er is niet aan de Nederlandse politie gevraagd het pand te ontruimen. Er is afgesproken om morgenochtend verder te onderhandelen.

Ondertussen mag niemand het pand meer in. We vragen dan ook ter ondersteuning even langs te wippen en op straat de steun te betuigen. Vanavond zal er een benefiet-straatfeestje gegeven worden.

Meer info is te vinden op http://italy.indymedia.org/

[squat!net]