Benschop verliest kort geding

  Benschop verliest kort geding


Het enkele weken terug gekraakte en geherkraakte militaire terrein aan de Enschedeweg in Benschop heeft het kort geding wat zij tegen de staat had aangespannen verloren. Reden hiervoor zijn de sporadische militaire oefeningen die op het terrein zijn gehouden (enkele maanden geleden) en zullen worden gehouden, en waarbij geen burgers aanwezig kunnen/mogen zijn. Hoewel deze oefeningen op het terrein plaats vinden en niet in de gekraakte panden, heeft dit argument de rechter er dus wel van overtuigd om de eis van de krakers (geen ontruiming) af te wijzen. De advocaat van de krakers beredeneerde dat er ook antikraak op het terrein aanwezig is en dat zij ook burgers zijn en getuige zijn van de oefeningen, maar dit mocht niet baten.

Wanneer de ontruiming is, is niet duidelijk. De rechter heeft zich hier niet over uitgesproken en dat ligt nu weer in handen van de OvJ en de politie. Echt haast lijken die er echter niet mee te maken

KSU Utrecht