Overige panden Reactorweg uitgebrand

  Overige panden Reactorweg uitgebrand


In de nacht van 27 op 28 juli zijn ook de overige kraakpanden aan de Reactorweg uitgebrand. Deze panden (5&7) waren uit voorzorg verlaten, de schade aan persoonlijke spullen valt dus gelukkig mee, maar de schade aan de panden is groot.

De eigenaar, die waarschijnlijk achter de brandstichting zit, heeft de houding van de politie waarschijnlijk opgevat als een vrijbrief om zijn gang te gaan; de politie heeft na de vorige brand zelfs geen technisch onderzoek ingesteld. Dat is bijzonder vreemd.

De ex-bewoners hebben inmiddels contact opgenomen met het onderzoeksburo van de verzekeringsmaatschappij. Zij vertrouwen het niet helemaal en zullen natuurlijk alles doen om niet hoeven uit te betalen aan de eigenaar. De eigenaar beweerd niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat de panden gekraakt waren (!) en stelt dat de oorzaak van de brand kortsluiting is (!!). Deze onzin is inmiddels uit de wereld geholpen door verklaringen van de ex-bewoners.

KSU Utrecht