(her)Nieuw(d) oosters bolwerk

  (her)Nieuw(d) oosters bolwerk


Na tenminste 10 jaar gekraakt geweest te zijn, is het pand aan de 3e oosterparkstraat 166 in am*dam oost in mei 200 stilletjes ontruimd. De nieuwe eigenaar ‘het oosten’ wist er nix beters mee dan uitsloop, leegstand en verkrotting.

onacceptabel , dachten wij, dus is het pand op 29 juni 2001 herkraakt….

Hier de buurtbrief van de nieuwe bewoners:

beste buren en omwonende

vandaag 29 6 2001 hebben wij het pand aan de 3e oosterparkstraat 166 herkraakt. Het huis is meer dan een jaar geleden van eigenaar verandert. Nadat de toenmalige krakers-bewoners er uitgezet waren, is het pand doorverkocht aan de woningbouwvereniging ‘het oosten’ die het uitgesloopt en dichtgetimmerd hebben.

Het stond nu alweer een jaar leeg omdat ‘het oosten’ wacht op leegstand van meerdere panden in de straat zodat ze deze tegelijkertijd kan renoveren tot luxe appartementen i p v sociale woningen.

Dat een woning ontruimd wordt voor leegstand en dat sociale woningen plaats moeten maken voor luxe appartementen is voor mensen zonder woning (zoals ons) een schandaal. Wij, de bewoners , willen het pand nieuw leven inblazen en hopen op samenwerking en support van buren en omwonenden.

met groet, de bewoners

oooost!