Pluk de Buurt!

  Pluk de Buurt!


voor aanstande MAANDAG (2e pinksterdag) nodigen de krakers van de swammerdamburt voor een STRAATFEESTJE in de leeuwenhoekstraat iederen uit, die zich solidair stelt met de strijd van de daar nog verblijvende bewoners (sociale huurders, krakers en ‘tijdelijke bewoners’ *ja ook met deze*) voor het behoud van hun woningen. vanaf 15h00 is iederen welkom daar op ‘het pleintje’ voor vegetarisch voedsel , muziek (ondermeer blue electric samba) en ander vermaak.

het is ons tweede zomer in deze buurt en de reden aldaar ‘strijdbaar te wonen’ zijn niet verandert. nog steeds probiert woonstichting de Key de minder welgestelden de buurt uit te werken om hun woningen voor absurde prijzen te verkopen of te verhuren. in het jaar sinds de eerste kraak is de situatie verscherpt. de Key wil nu veel meer woningen als oorspronkelijk geplant verkopen. op moment staan ze bij 60% maar de gang van zaken maakt duidelijk dat het einde nog niet in zicht is.

Ons feestje is ondermeer bedoelt om met zijn allen die daar nu wonen informatie uit te wisselen. het lijkt ons best, gezien de macht van deze woonstichting, aan iederen in de stad om hulp en advies te vragen, die de problematiek begrijpt en zich solidair will stelen.

komt dus allen want

SAMEN STAAN WIJ STERK!

midden OOsten