massa-arrestatie in Bern bij demonstratie

  massa-arrestatie in Bern bij demonstratie


Afgelopen zaterdag zijn er naar verluid 116 mensen opgepakt bij een demonstratie in Bern. De aktie was georganiseerd om te protesteren tegen het per onmiddelijk opzeggen van een gebruikstoestemming van de gemeente voor een pand dat gebruikt werd als ‘autonoom jeugd centrum’ (ajz).

De gemeente gaf als reden voor het voortijdig opzeggen van het gebruikskontrakt een eerder gepleegde aanslag op het AJZ. Hieruit zou blijken dat de openbare orde in het geding was. De aanslag is volgens de tijdelijke gebruikers van het pand gepleegd door rechtse skinheads. De politie greep in bij de demonstratie met traangas nadat er wat verfbommetjes gegooid waren naar een bar waar de Bernse fascistische scene normaliter bij elkaar komt.

switzerland.indymedia.org Meer informatie (duitstalig) http://switzerland.indymedia.org/

Nederlandstalig nieuwsbericht van radio1

[squat!net]