Inval in ‘ungdomshuset’ te Kopenhagen

  Inval in ‘ungdomshuset’ te Kopenhagen


in de nacht van 6 op 7 juni kwam de Kopenhaagse politie op het belachelijke idee om binnen te dringen in ‘Ungdomshuset’ aan de Jagvej 69 onder het mom van binnen aanwezig zijnde graffiti-spuiters. De deense politie staat nu niet bepaald bekend vanwege hun grote intelligentie. Dit werd weer bewezen doordat ze allemaal in het zwart kwamen, ze waren nauwelijks in het donker te zien. Daarom zorgden wat mense nvan het ungdomshuset ervoor dat ze een kleurtje kregen met behulp van wat oude, mooie verf.

De politie richtte wat vernielingen aan aan deuren. Dit mogelijkerwijs om het toilet te kunnen vinden. Ze zullen op school wel vergeten zijn naar de deurklinklessen te gaan gezien het feit dat ze nogal wat kozijnen aan barrels hebben geholpen. de WC zullen ze wel nooit hebben gevonden omdat ze allemaal in flessen moesten pissen en zich hebben moeten afdrogen met oude lappen (*)

De mensen die aangevallen werden door de politie zitten nu in de gevangenis. Dit is zeer onrechtvaardig.

Wij eisen dat de politie per onmiddelijk de gearresteerden vrij zullen laten en zich verontschuldigen alsmede een vergoeding voor onrechtmatige aanhouding zullen geven.

Wij eisen dat de politie Ungdomshuset een bedrag zal betalen dat overeenkomt met de reparatiekosten voor hun vernielingen aan onze branddeuren.

Wij eisen dat de politie Ungdomshuset een officiele verontschuldiging aanbiedt zonder enig voorbehoud, alsmede een belofte om dit soort maffe dingen niet meer te doen.

Voor een ungdomshus zonder politie en vernieling
Einde persverklaring ungdomshuset, vert. Squat!net

Er zal zaterdag een demonstratie zijn vanaf 17.00u. in Kopenhagen. Meer informatie over het hele gebeuren vind je op http://www.ungeren.dk/

* De burgerlijke pers zit dus duidelijk weer op het verkeerde spoor door te schrijven dat er een grote molotovcocktailopslag in Ungdomshuset is aangetroffen. Verder onderzoek naar de aangetroffen flessen lijkt ons niet meer noodzakelijk (S!N)

[squat!net]