Gemeente zet vaart achter ontruimingsplannen van het kafe in Vrankrijk

  Gemeente zet vaart achter ontruimingsplannen van het kafe in Vrankrijk


Meer informatie over het kraakafe dat in het pand Vrankrijk is gevestigd kan je vinden op http://www.vrankrijk.org/of https://squat.net/vrankrijk.

  Verklaring Bargroep Vrankrijk

Gisteren is er van de Gemeente Amsterdam de aangekondigde bestuursdwang uitgegaan en onder de deur van de bar doorgeschoven. Het copietje, waar overigens geen datum op staat, stelt dat de aangeschrevenen twee weken de tijd hebben om bezwaar te maken. Na deze periode van twee weken is het nog mogelijk om zes weken lang bezwaar via de bestuursrechter in te dienen, dit heeft dan echter geen schorsende werking meer.

Vrankrijk barcollectief zal geen bezwaar indienen aangezien het hier niet om een juridische zaak gaat maar om een principiele, en daar kan een bestuursrechter geen uitspraak over doen.

Zoals het er nu naar uitziet kan een inval in de benedenruimte van Vrankrijk dus al in de eerste week van het nieuwe jaar plaatsvinden.

Verder zal men via de ‘normale’ wegen worden geinformeerd, maar ook op www.vrankrijk.org zal het nieuws te volgen zijn. Het is mogelijk om je via de website op te geven voor de mailinglijst, op die manier wordt je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Een bezoekje aan de kroeg kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Wat in ieder geval al aangekondigd kan worden is dat DE DAG NA de inval een demonstratie in het centrum van Amsterdam zal plaatsvinden. De precieze tijd en verzamelplek zal natuurlijk nog bekend worden gemaakt.

Voor de hele geschiedenis van dit verhaal verwijzen we naar www.vrankrijk.org (klik daarna op ‘artikelen’ )

Vrankrijk bar

Vrankrijk bar


Tags: