gekraakt: Zuideinde 21/21a/23/23a in Broek in Waterland

  gekraakt: Zuideinde 21/21a/23/23a in Broek in Waterland


Zuideinde 21/21a/23/23a in Broek in Waterland.

Een prachtig vrijstaand pand, waarin ooit vier miniscule woningkjes zaten. Stond -tot grote ergernis van de buurt- al vijf jaar dichtgespijkerd. De eigenaar, WBV ROAC uit Purmerend, had al eens een projektontwikkelaar gevraagd er naar te kijken, maar die kon er niet genoeg winst op maken en nu weten ze niet wat ze er mee moeten. Sloopvergunningen die afgegeven waren zijn ingetrokken, er zijn geen plannen voor. De smeris vond dat we hem niet in de weg zaten, belde zijn chef om te vragen of we die in de weg zaten, en vond het verder allemaal maar raar. Een jongedame van ROAC die langskwam (ze zag er punkier en ‘krakeriger’ uit dan de krakers) wist ook niet wat ze er mee moest, maar was zich er van bewust dat 5 jaar leegstand niet kan. Ze dacht dat haar bazen wel niet blij zouden zijn en stappen zouden willen nemen, waarop het antwoord was dat wij dat dan lachend zouden inlijsten. De buren kwamen gereedschap brengen om het uitgesloopte pand mee op te knappen, en dronken in Gamma-stijl een pilsje mee. Kraakgroep Broek in Waterland/de Droom van Donk verwacht dat er nog lang gewoond kan gaan worden.

zie ook foto’s van de kraak

hkn 23 okt 2000